ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Image

 

Με αφορμή την Έξωση Μονογονεϊκής Οικογένειας από την περιοχή την περιοχή της Αθήνας Παρασκευή 13.01.2023 θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας και την ανησυχία μας για την ψυχολογία των παιδιών, που έρχονται αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας .

Τα παιδία λοιπόν εκτός της φτώχιας που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί διώκονται και από το σπιτάκι τους με έξωση, είτε διότι ο μόνος γονέας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το μίσθωμα, είτε διότι οι τράπεζες πλειστηριάζουν την οικία λόγο οφειλών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι οφειλέτες δεν είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν είτε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Όμως οι Τράπεζες προτιμούν να ξεπουλούν τα δάνεια στις εταιρείες ειδικού σκοπού για δικό τους όφελος ακόμη και σε τιμές 1/100 της πραγματικής τους οφειλής παρα να δώσουν την δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν στο ίδιο αντίτιμο.

Από την άλλοι οι μισθωτές των κατοικιών φτάνουν στο απροχώρητο με τα ενοίκια να αυξάνονται και να μην καταβάλλονται και τελικά και στις δύο περιπτώσεις το κράτος σφυρίζει ανέμελο.

Δεν έχει δημιουργήσει η χώρα και το κράτος στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας για τις κοινωνικά ευπαθή και ευάλωτες ομάδες καμία υποδομή καμία προϋπόθεση και καμία διευκόλυνση των καταστάσεων για αυτές τις Οικογένειες.

Φτάνουμε λοιπόν στο αποτέλεσμα οι Μόνοι Γονείς και τα πάνω από όλα τα παιδιά να μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο.

Τι κάνει ο Σύλλογός μας γι αυτό ? Έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για την παροχή Ακινήτου που θα ανασκευάσει για τις ανάγκες των Μονογονεϊκών Οικογένειων που δεν έχον στέγη στον ΕΦΚΑ από τον Απρίλιο του 2022. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την δομή και αυτό εξαιτίας του ότι δεν έχει προβλεφθεί και δεν υπάρχει σχετική κρατική δομή.

Τι πρέπει να κάνει το κράτος? Καταρχήν έπρεπε να έχει προβλέψει για δομές οποίες ήδη υπάρχουν !!!Από που υπάρχουν? Τα Ολυμπιακά ακίνητα που σαπίζουν και είναι πληρωμένα από τον Ελληνικό Φορολογούμενο Λαό ενώ παράλληλα πληρώνει και φόρους αλληλεγγύης για την πρόβλεψη και υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθή και ευάλωτων ομάδων μένουν στα αζήτητα.

Όποτε αφού οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες έχουμε ήδη αιτηθεί να χρησιμοποιηθούν ακίνητα που σαπίζουν κρατικά και να γίνουν δομές!!!

Όσον αφορά τις Τράπεζες επιτέλους το κράτος ΠΡΕΠΕΙ να κινητοποιηθεί να μεριμνήσει και να διεκδικήσει για λογαριασμό των παιδιών τουλάχιστον να μην μένουν στον δρόμο επειδή οι γονείς τους δεν κατάφεραν να είναι μαζί και ο ένας δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ικανοποιήσει πέραν της καθημερινής διαβίωσής απαιτήσεις από τόκους, προσαυξήσεις, τόκους υπερημερίας που έχουν φτάσει να ξεπερνούν το κεφάλαιο.

Στον προϋπολογισμό τα χρήματα από το Ταμείο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνονται κάθε έτος χρηματικά ποσά για την στήριξη των Μονογονεϊκών Οικογενειών στην Ελλάδα τα οποία αξιοποιούνται για άλλους λόγους.

Που είναι τελικά ο κράτος? Έχουμε ζητήσει επανειλημμένος ως Σύλλογος που αντιπροσωπεύει τις Μονογονεϊκές Οικογένειες να δημιουργηθεί πλαίσιο στήριξης τουλάχιστον για τα πρώτα βήματα των Μόνων Γονέων αι των παιδιών τους που συμπεριλαμβάνονται στην οικογένεια από το 2020 και δεν έχει ακόμη συνταχθεί νομοθετικό σχετικό πλαίσιο. Τα χρήματα που θα χρησιμοποιήσει αφορούν τα χρήματα που δίνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης για κοινωνικά ευπαθή ομάδες και δει Μονογονεϊκές Οικογένειές αλλά και από την φορολογία της κοινωνικής αλληλεγγύης που αυτός είναι και ο σκοπός της φορολόγησης.

Καθιστούμε υπεύθυνο το κράτος και μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους τις λύσεις, έχουν κατατεθεί από τον Σύλλογό μας προτάσεις και αυτό δεν είναι ΧΑΡΗ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στα παιδιά της Ελλάδας.

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 Finance. All Rights Reserved.

Search