ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ Κοινοποίηση των εγκληματιών ενεργειών που σχετίζονται με κακοποίηση.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Image

Σύλλογος

Γυναίκα & Μονογονεϊκή Οικογένεια.

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Διακριτικός Τίτλος :Γυναίκα Πυρήνας Οικογένειας

 

    

                                                                                                                       Ημερομηνία 12.12.2022

 

                                                                                                                               Δελτίο Τύπου

Είμαστε στη ευχάριστη θέση να   ανακοινώσουμε ότι μετά από σχετικό αίτημα του συλλόγου μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο υποβλήθηκε στις 24/09/2021, με θέμα την κοινοποίηση των παραβάσεων που πράττει βία ενδοοικογενειακή, βιαιοπραγία, κακοποίηση ανηλίκων, κλπ πλέον βάση του ΦΕΚ Ν.4995/2022 με την τροποποίηση του άρθρο 569 § 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εξειδικεύει τα στοιχεία καταχωρίσεων στα δελτία ποινικού μητρώου. Πλέον οι παραβάσεις και τα εγκλήματα θα κοινοποιούνται σε ένα συνολικό ποινικό μητρώο

Παράδειγμα τα εγκλήματα που προβλέπονται στα άρθρα 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση)

  • 306 (έκθεση)
  • 312 (σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων),
  • 323Α (εμπορία ανθρώπων)
  • 324 (αρπαγή ανηλίκων)
  • στο 19ο Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα (εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, π.χ. βιασμός, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.ά.)
  • στα άρθρα 20, 22 και 23 του ν. 4139/2013 (διακίνηση ναρκωτικών και διακεκριμένες περιπτώσεις) και στον ν. 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, όταν τα προαναφερθέντα εγκλήματα στρέφονται σε βάρος ανηλίκου, μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Όλα τα παραπάνω θα καταγράφονται στο ποινικό μητρώο το οποίο θα σχηματίζεται πρώτου έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη για το καταληκτικό αποτέλεσμα, επόμενος θα είναι σε θέση κάθε αρμόδιος Εισαγγελέας σχηματίσει την άποψη ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις, κινεί την ποινική δίωξη, η οποία πλέον θα «κοσμεί» το δελτίο του ποινικού μητρώου.

Ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος για αυτά τα αδικήματα θα αντιμετωπίζει είδη κοινωνικές και επαγγελματικές συνεπείς καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα να προσληφθεί για οποιαδήποτε θέση εργασίας αν διαπιστωθεί ότι εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα ανωτέρω ειδεχθή εγκλήματα καθώς σε οποίο στάδιο και να βρίσκονται καταγγελίες τέτοιου περιεχομένου σε δημοσιοποιημένο ποινικό μητρώο θα αποτελούν ανεπανόρθωτο στιγματισμό για το άτομο που βαραίνουν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!

Με εκτίμηση το Δ.Σ και η Προέδρος του Συλλόγου

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 Finance. All Rights Reserved.

Search