ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Image

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις παρακάτω ενέργειες του Συλλόγου μας  σχετικά με το  ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ που έχουν κατατεθεί σχετικά υπομνήματα για την αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων. Μάλιστα κατόπιν συνάντησης στις 26.10.2022  με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής κ. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή  η πρόεδρος του  Συλλόγου Μονογονεϊκή Οικογένεια και Γυναίκα επανάφερε το ζήτημα για την διατροφή κατόπιν του διαζυγίου. Όπως είναι γνωστό έχει γίνει σχετικό αίτημα για την φορολογική αντιμετώπιση της διατροφής από διαζύγιο που μαστίζει την κοινωνία μας. Ενώ οι δικαστικές αποφάσεις έχουν ορίσει το ύψος διατροφής για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες εν τούτοις ελάχιστος είναι ο αριθμός των υπόχρεων που καταβάλουν το ποσό της διατροφής για την ανατροφή και την στήριξη των τέκνων. Είναι αυτές οι δικαστικές αποφάσεις που κανείς δεν δίνει σημασία όμως τα παιδιά και η Μονογονεϊκή Οικογένεια υποφέρει να ανταπεξέλθει στις αναγκαίες καθημερινές υποχρεώσεις. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλές είναι οι Μονογονεϊκές Οικογένειες εκδιώκονται από μισθωμένες κατοικίες αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Σύλλογο Μονογονεϊκή Οικογένεια και Γυναίκα είναι:

Α. Ο υπόχρεος καταβολής διατροφής να εκπίπτει από τα εισοδήματα του την διατροφή που καταβάλει, ως κίνητρο, αφού όλες οι δαπάνες αφαιρούνται από τα έσοδα και σε κάθε περίπτωση ο υπόχρεος έχει φορολογηθεί για τα εισοδήματα του. Αυτό το δίκαιο και τίμιο δικαίωμα του κάθε φορολογούμενου θα έδινε την δυνατότητα της καταβολής της διατροφής.

Β. όπως όλες οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αναγνωρίζονται και επιβάλλονται οι ποινές τα πρόστιμα και οι ευθύνες θα λειτουργούσε ως υποστηρικτικό εργαλείο στην αναγνώριση της δικαιοσύνης από το ίδιο το κράτος.

Γ. Όσοι υπόχρεοι δεν καταβάλουν την διατροφή απόφασης δικαστηρίου θα βεβαιώνεται στο ΤΑΧΙΣ και θα καταβάλλεται με ταυτότητές οφειλής προς το κράτος αφού το ίδιο το κράτος θα αναγνωρίζει τις δικαστικές αποφάσεις και θα λειτουργεί μεριμνώντας για τους πολίτες του και τα παιδιά, με την καταβολή της διατροφής όπου ο υπόχρεος δεν την τηρεί ή δεν την καταβάλει. Έτσι μέσω της αρμόδιας εισπρακτικής αρχής ο υπόχρεος πλέον θα την καταβάλει στο κράτος επιστρέφοντας τα ποσά με τις βεβαιωμένες οφειλές νομιμοτόκος.

Και οι τρείς αρμόδιοι θετικά αντιμετώπισαν την πρότασή μας βρίσκοντας απόλυτα δίκαια τα αιτήματα μας για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και τα έννομα δικαιώματα του κάθε πολίτη και δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες για την εξάλειψη παρανοήσεων και αποκατάσταση της αδικίας.

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 Finance. All Rights Reserved.

Search