ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μεριμνά για τους εργαζομένους Μονογoνείς ,αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

           logo news                

                                                                                                                                                                                                                                                                               16.12.2020
                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο  Σύλλογος "Μονογονεϊκή Οικογένεια & Γυναικά Πυρήνας Οικογενείας" απευθύνθηκε μεσω αίτηματος προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να προβλεφθεί για τους εργαζομένους αρχηγούς Μονογονεϊκών κάποια διευκόλυνση ή προϋπόθεση σε σχέση με τις βάρδιες και τα κυλιόμενα ωράρια εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανόμενού όλων των ειδικοτήτων που υπάγονται στα πλαίσια εργασίας εντός των νοσοκομείου ή των κλινικών.

Είναι πάρα πολλές οι Μονογονεϊκές Οικογένειες που εργάζονται σε διάφορες ειδικότητες της ιατρικής-νοσηλείας στα νοσοκομεία, κλινικές κλπ, με ανήλικα τέκνα, που δεν έχουν καμία υποστήριξη από συγγενικά πρόσωπα είτε την οικονομική δυνατότητα πρόσληψης ειδικού για την φροντίδα και φύλαξη των ανηλίκων τέκνων κατά τις ώρες απουσίας του εργαζομένου μονογονέα ,αιτούμαστε την ένταξη ειδικού εργασιακού πλαίσιό με θεσμοθέτηση ειδικής νομοθεσίας που θα εξασφαλίζει στους εργαζόμενους Μονογονεις ένα ευέλικτο ωράριο ώστε να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών τους.

Eίναι προϋπόθεση για τον κάθε μονογονέα, για να μεγαλώσει τα παιδιά του, εν τούτοις είναι αναγκασμένος να τα αφήνει μόνα τους κατά τις βραδινές ώρες αφού δεν υπάρχει κανείς να φροντίσει τα παιδιά. Ως σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε το υψίστης σημασίας θέμα αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν αναδείξει την απουσία νομοθετήματος για τις περιπτώσεις αυτές καταδεικνύοντας το πρόβλημα της ασφάλειας των παιδιών.

Επιπλέον επισημάναμε την σημαντικότητα του θέματος σχετικά με τις ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ για τον δημόσιο τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους για τις οποίες προς το παρόν δεν υπήρξε η κατάλληλη μεριμνά για τον ιδιωτικό τομέα και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς πάρα πολλές μονογονεϊκές οικογένειές που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζουν κωλύματα και άρνηση της χρήσης της σχετικής άδειας.

Ελπίζουμε να εισακουσθεί το αίτημά αυτό ώστε να διευκολυνθούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όλες οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα.

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2021 Finance. All Rights Reserved.

Search