ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΔΟΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Image

ειδήσεις λογότυπου

Σύλλογος
γυναίκες & Μονογονεϊκή Οικογένεια.
Αλυ Μη Κερδοσκοπη Εταιρεια
Διακριτικός Τίτλος: Φωτ Πυρήνας Οικογένεια


Ημερομηνία 26.11.2020
                                                                    

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΔΟΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ


Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των Γυναικών, και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, το Υπουργείο Εργασίας για να υποστηρίξει την κοινωνικά αυτή ευπαθή ομάδα για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε ως νόμος του κράτους στις 25.11.2020.
Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε μια μεγάλη μερίδα των κακοποιημένων γυναικών, είτε εκείνων που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας της ανεργίας και η ανυπαρξία των εισοδημάτων που τις κρατούσε εγκλωβισμένες σε έναν φαύλο κύκλο κακοποίησης. Δεν ήταν λίγα άλλωστε τα περιστατικά που ενώ τους παρέχονταν η κατεύθυνση, από φορείς και δομές, προκειμένου να ξεφύγουν από καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης με ή χωρίς παιδιά η απάντηση ήταν «δεν έχω χρήματα να το υποστηρίξω, είμαι άνεργη». Όλα αυτά που μας λέτε καλά είναι αλλα μετα τι? Για πόσο θα μείνω στην δομή? Δεν έχω κανένα εισόδημα τι θα κάνω με τα παιδιά? Πως θα τα μεγαλώσω? Πως θα συνεχίσω χωρίς εργασία? Που θα παω να μείνω μετά δεν έχω χρήματα για ενοίκιο.!!!
Σήμερα λοιπόν δίνετε η λύση στο πρόβλημα για πρώτη φορά στα χρονικά. Συγκεκριμένα στο άρ.15 που αναμένετε να γίνει ΦΕΚ , προβλέπετε για τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε δομές, ξενώνες κλπ και έχουν υποστεί βία, πλέον παρέχετε από το κράτος η υποστήριξη σε ΣΤΕΓΗ και ΕΙΣΟΔΗΜΑ για να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Προβλέπονται λοιπόν τα εξής:
⦁ Επίδομα στέγασης για την κάλυψη του ενοικίου για 24 μήνες.
⦁ Κάλυψη δαπανών για οικοσκευές και λοιπές λειτουργικές ανάγκες.
⦁ Παροχή Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής στήριξης.
⦁ Υπηρεσίες κατάρτισης ανεύρεσης εργασίας και απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων από τον ΟΑΕΔ με προτεραιότητα.
⦁ Επιδότηση για δημιουργία επιχείρησης με στήριξη από τους συμβούλους του ΟΑΕΔ.
⦁ Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και δεν λαμβάνουν επίδομα από ανεργία θα δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
⦁ Μετα την διετή υπαγωγή στο πρόγραμμα όσοι είναι ικανοί για εργασία θα μπορούν να λάβουν και επίδομα στέγασης και το Εγγυημένο Εισόδημα με προυποθέσεις.

Για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί μια πίστωση χρόνου ώστε να αναλάβουν δράση οι Δήμοι και διάφοροι φορείς στους οποίους θα ανατεθεί το έργο για να μπορέσουν να κατευθύνουν τους δικαιούχους. Οι αιτήσεις για τα επιδόματα στέγασης κοινωνικής θα υποβάλλονται μέσω πλατφόρμας ειδικής στο gov.gr.

Σας ευχαριστούμε και είμαστε δίπλα σας
Εκ μέρους του ΔΣ και της Προέδρου

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2021 Finance. All Rights Reserved.

Search