ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Άδεια ειδικού σκοπού για ιδιωτικούς και δημοσίους υπάλληλους μονογονεϊκών οικογενειών.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Image

 ειδήσεις λογότυπου

Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια & Γυναίκα

Διακριτικός Τίτλος: Χρόνος Πυρήνας Οικογένεια

FB: Μονογονική Οικογένεια

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστότοπος: www.monogoneikioikogenia.com

 

 

ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΙΓΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε για την άδεια ειδικού σκοπού ότι ο Εργοδότης υποχρεούται να δώσει την άδεια ειδικού σκοπού λόγο της Πανδημίας και κατόπιν των ανακοινώσεων του Υπουργού  κ.Θεοδωρικάκο.

Οι ημέρες της άδειας είναι έως 4 οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Το σχήμα της άδειας ειδικού σκοπού μπορεί να επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά 4 ημέρες.

Αν έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό ότι, κατά την τέταρτη μέρα του ανωτέρω σχήματος, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών κλπ.

Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας από διαζύγιο ή διάσταση των γονέων ή γέννηση τέκνου εκτός γάμου το δικαίωμα της άδειας ασκείται αποκλειστικά από τον γονέα που έχει την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα του παιδιού. Η άδεια μπορεί να χορηγηθεί και τμηματικά, ενώ δεν την δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς σε επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Γενικά και για Μονογονεϊκές Οικογένειες που έχουν την επιμέλεια ή την γονική μέριμνα και ο γονέας λόγο νοσηλείας τους , ασθενείας τους, αναπηρίας τους ή νοσεί από κορονοϊο, με αποδεικτικό έγγραφο την άδεια ειδικού σκοπού μπορεί να λάβει ο γονέας που δεν έχει την επιμέλεια ή την γονική μέριμνα για την φύλαξη και ασφάλεια του τέκνου.


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μονογονεϊκές οικογένειες δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού αλλά ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ε.Ε.Α  εχει καταθέσει σχετικό αίτημα στον Υπ. Εσωτερικών και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας

Η πρόεδρος  Ειρήνη Τσεσμελή

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 Finance. All Rights Reserved.

Search