ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Nέες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία για την συνεπιμέλεια. Αναμένεται να κατατεθεί ως νομοθέτημα προς διαβούλευση.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Nέες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία για την συνεπιμέλεια. Αναμένεται να κατατεθεί ως νομοθέτημα προς διαβούλευση.

Image

Nέες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία για την συνεπιμέλεια. Αναμένεται να κατατεθεί ως νομοθέτημα προς διαβούλευση.


Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια & Γυναίκα
Διακριτικός Τίτλος: Γυναίκα Πυρήνας Οικογένειας
Fb: Monogoneiki Oikogenia
Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web:www.monogoneikioikogenia.com

                                                                                                                                Ημερομηνία 06.11.2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Σας ανακοινώνουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα στα πλαίσια της τακτικής μας επαφής με τους αρμόδιους για το θέμα της Συνεπιμέλειας ενημερωθήκαμε ότι εχθές 05.11.2020 η νομική επιτροπή πραγματοποίησε την καταληκτική συνεδρίαση στα πλαίσια της επικείμενης νομοθεσίας για την Συνεπιμέλεια.

 Σύμφωνα λοιπόν με τους αρμόδιους του Υπουργείου ορίστηκε και αποφασίστηκε η Συν επιμέλεια στην υπό κατάθεση νομοθεσία όχι σαν προϋπόθεση και μοναδική κατεύθυνση όμως για αρχή σαν επιλογή με πολλές προϋποθέσεις και εξαιρέσεις που θα αποφασίζεται στο δικαστήριο.
 Ένα πλαίσιο που όπως μας έκαναν γνωστο στόχο έχει την ευελιξία της νομοθεσίας και υπό μορφή επιλογής από την οικογένεια που αποφασίζει να σταματήσει τον κοινό βίο της. Ο νόμος δεν θα έχει την μορφή καθολικότητας αλλά προαιρετικότητας και σε κάθε περίπτωση κατά ιδιαίτερη περίπτωση θα δύναται ο δικαστής να αποφασίζει το καλύτερο για το παιδί/παιδιά. Οι λόγοι που δεν θα δύναται να λειτουργήσει η Συνεπιμέλεια καθολικά είναι ότι η κοινωνία και κατ’ επέκταση η κάθε οικογένεια δεν είναι έτοιμη να δεχτεί μια τέτοια αλλαγή που θα επηρέαζε σημαντικά αρνητικά την μεταξύ τους σχέση και την καθημερινότητα του παιδιού.


-Δεν υπάρχει προηγούμενη επιστημονική έρευνα ή μελέτη από παιδοψυχολόγους, παιδοψυχοθεραπευτές, νευρολόγους, ή ψυχαναλυτές που να αποδεικνύεται μέσω της μελέτης ότι ο ισοκαταμερισμός χρόνου και η εναλλασσόμενη κατοικία βοηθάει την ψυχολογία και την ψυχική ισορροπία των παιδιών, τουναντίον υπάρχουν έρευνες και μελέτες που υποδεικνύουν με αποδείξεις ότι τα παιδιά χρειάζονται ηρεμία, ισορροπία μετά από ένα σοκ διακοπής της συμβίωσης των γονιών, ώστε να έχουν ψυχική υγεία.


-Δηλαδή να μην αλλάξει η καθημερινότητά τους προς το χειρότερο επηρεάζοντας την συμπεριφορά του που θα συνέβαινε σε περιπτώσεις ισοκαταμερισμού χρόνου ανάμεσα στους δύο γονείς ή εναλλασσόμενη κατοικία ανά 3ημερο.


-Θα επηρέαζε με περισσότερα δικαστήρια και σε κάθε περίπτωση την επιδείνωση της αρνητικής ψυχολογίας των γονέων με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών.


- Η πολυπλοκότητα και η ιδιομορφία της κάθε περίπτωσης διαζυγίου δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από ένα κοινό ενιαίο πλαίσιο, αφού κάθε περίπτωση χρίζει διαφορετικής μεταχείρισης.
Τέλος αφού κατατεθεί το νομοθέτημα προς διαβούλευση και μέσα από την επεξεργασία στις επιτροπές της βουλής θα οριστικοποιηθεί η νομοθεσία περί Συνεπιμέλειας.


Ελπίζουμε και ευχόμαστε μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνει η χώρα μας λόγο Πανδημίας οι αρμόδιοι να αποφασίσουν με γνώμονα το δίκαιο το ορθό και το καλύτερο για τα παιδιά και την οικογένεια ώστε η κοινωνία μας να μπορέσει να ανταπεξέλθει την επόμενη μέρα.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου και το ΔΣ ευχόμαστε σε όλους εσάς δύναμη, κουράγιο, πίστη και ενότητα αυτές τις δύσκολες ημέρες για να καταφέρουμε να είμαστε υγιείς και δυνατοί την επόμενη ημέρα.


Είμαστε δίπλα σας!!!!


Η Πρόεδρος

Ειρήνη Τσεσμελή

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 Finance. All Rights Reserved.

Search