Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ. Συλλόγου
+30 211 117 9425
24 / 7 / 365

ΒΙΒΛΙΑ

Ένα βιβλίο μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για προσωπικές αναζητήσεις γύρω από όσα σκεφτόμαστε, νιώθουμε και ζούμε. Όσα διαβάζουμε μπορεί να μας προβληματίσουν ή και να μας ανακουφίσουν. Σε κάθε περίπτωση, θα μας εμπλουτίσουν. Καλή ανάγνωση!

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Image

«Οι τρεις ταυτότητες της ελληνικής οικογένειας»

«Η κρίση που συγκλονίζει σήμερα τις ελληνικές οικογένειες -διαπιστωµένη από ειδικούς και µη- είναι η σύγχυση αξιών που συνδέεται άµεσα µε τις αντιλήψεις που έχουμε για το ρόλο µας ως αντρών, γυναικών, συζύγων, παιδιών, συγγενών. Φαίνεται όμως ότι μέσα στη σύγχυση και τον πανικό που δημιουργούσαν οι συνεχείς κατεδαφίσεις στο δρόµο προς την κατάκτηση της ευημερίας, είχαµε υποτιµήσει την ανθεκτικότητα, την ευστάθεια, την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία των οικογενειακών δεσμών, που για µια ακόµα φορά, όπως σε προηγούµενες φάσεις εθνικών και κοινωνικών κρίσεων, λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας.

Σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η χαοτική ενδοοικογενειακή συναλλαγή µε βάση τα αλληλοσυγκρουόµενα πρότυπα ζωής που µπερδεύονται μέσα µας καθώς η κοινωνία µας περνάει αστραπιαία από το παραδοσιακό στο μετανεωτερικό στάδιο εξέλιξης». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image

«Άνδρας, η σιωπηρή επανάσταση»

Πότε και πως αποφασίζει ένας άντρας να γίνει πατέρας; Τι αλλαγές επιφέρει στον άνδρα μια τέτοια απόφαση και πώς τις βιώνει; Πώς αλλάζει η συζυγική σχέση με το πέρασμα στη γονεϊκότητα;

«Ένα βιβλίο για τις θεμελιακές μεταβολές της ανδρικής ταυτότητας, γραμμένο από θεραπευτές που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον ανδρικό ψυχισμό και καταγράφουν, δεκαετίες τώρα, τη σιωπηρή επανάσταση του άνδρα στην επιλογή και στην εκ νέου ιεράρχηση των κοινωνικών του ρόλων, των προσωπικών του αξιών και, τελικά, των επιδιώξεων που του δίνουν ένα νέο νόημα ζωής». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

Image

«Πλάθοντας ανθρώπους»

«Πιστή στην πεποίθησή της ότι τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες, η κορυφαία στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ εξηγεί στο βιβλίο αυτό την άρρηκτο σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στο χαρακτήρα που διαμορφώνει μεγαλώνοντας κάθε παιδί.

Η συγγραφέας, με σαφή και κατανοητό τρόπο, εξετάζει βασικά θέματα της διάπλασης του ατόμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και του κύκλου της ζωής (Αυτοεκτίμηση, Μορφές Επικοινωνίας, Οργάνωση της οικογένειας, Οικογένεια και κοινωνία, κ.ά.), ενώ σκιαγραφεί τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας του μέλλοντος». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image

«Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών»

«Η ουσία, λέει ο συγγραφέας, δεν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κακή συμπεριφορά του παιδιού. Είναι να του δείξουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά του, να το καταλάβουμε και να το βοηθήσουμε να βρει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.

Η ουσία είναι να γίνουμε εμείς οι οδηγοί και μέντορές του, να του δείξουμε τον δρόμο έτσι ώστε να πορευτεί μέσα στον δύσκολο κόσμο των συναισθημάτων. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εφαρμόζοντας τη συναισθηματική αγωγή, μια διαδικασία που θα βοηθήσει το παιδί μας να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image

«Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς»

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν γονείς που μόνο οργίζονται με τα παιδιά τους; Μπορεί η υπερβολική αγάπη σε ένα παιδί, να είναι στην ουσία προβολή των ατελειών μας; Γιατί δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα "δεσμά" στα οποία μας έχουν τυλίξει οι γονείς μας; Θέλουμε ο γυιός μας και η κόρη μας να είναι πάση θυσία άριστοι και πρώτοι στο σχολείο, γιατί σ' αυτόν τον καταναγκασμό μας είχαν καταδικάσει κι εμάς οι δικοί μας γονείς.

Είμαστε αυταρχικοί, γιατί κατά βάσιν κρύβουμε έναν πολύ ανασφαλή χαρακτήρα που υπέστη στο παρελθόν αυταρχικές συμπεριφορές από τους γονείς του... Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά στο καλύτερό της βιβλίο». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Image

«Ο Φιφίκος στο σχολείο»

«Η Δέσποινα Φίλιου αγγίζει τον φόβο του μικρού παιδιού, αλλά και του κάθε γονέα, συγγενή, αδελφού, κηδεμόνα, δασκάλου και φίλου. Ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ανώδυνος. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν τον διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά.

Γιατί; Άγνοια του πραγματικού κινδύνου. Γιατί οι σοβαρές επιπτώσεις του δεν φαίνονται άμεσα. Και δυστυχώς όταν φανούν, ο σχολικός εκφοβισμός απαλλάσσεται ευθύνης». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image

«Το μαγικό σπιτάκι του ήλιου»

«Βραβεύτηκε από τον Όμιλο για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας στον 7ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό. Ένα παραμύθι που τα παιδιά μαθαίνουν με παραμυθένιο τρόπο την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού! Αποτελείται από τρία μέρη: α)την αφήγηση, β) σπαζοκεφαλιές γ) το τραγουδάκι του εθελοντισμού. Περιλαμβάνει δωρεάν CD». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image

«Η παλέτα των συναισθημάτων»

«Η Συναισθηματικούλα συχνά έκλαιγε χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί, και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς αισθανόταν. Ώσπου μια μέρα γνώρισε ένα ζωγράφο. Κι εκείνος της έδειξε πως όλοι μέσα μας έχουμε χιλιάδες συναισθήματα και της έμαθε πώς να τα ξεχωρίζει…». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 monogoneikioikogenia.com. All Rights Reserved.
Web D.D. By 49studio.gr

Search