Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ. Συλλόγου
+30 211 117 9425
24 / 7 / 365

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τσεσμελή Ειρήνη

Φοροτεχνικός – Φορονομικός- Λογίστρια

 Η Τσεσμελή Ειρήνη ως οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με άδεια εξάσκησης επαγγέλματος Λογιστή -Φοροτεχνικού, ειδικεύεται στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα που άπτονται του φορολογικού, ασφαλιστικού και οικονομικού νομοθετικού πλαισίου, διατηρείς επαγγελματική έδρα στα Νότια Προάστεια.

Σπούδασε Μηχανογραφημένη Λογιστική ΕΚΠΑ, Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων αποκτώντας πτυχίο Ευρωπαϊκού Προγράμματος στον ΟΠΕ. Παρακολούθησεκαιολοκλήρωσεστο ACCA τα εξής papers: α) Financial Management & accounting, β)Financial Accounting, γ) Law & Economics, δ) Corporate and Business Law κατά την περίοδο 2011- 2018

Έλαβεπιστοποιήσεις, σε Στρατηγικό Marketing, Internet explorer Marketing το 2007, Import-Export Marketing, Χρηματοοικονομικά (indicators) στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο το 2015, Χρηματοοικονομική ανάλυση & Εταιρικοί Χρηματοοικονομική στο Ο.Ε.Ε το 2016,καθώς και TAX Certificates-legislation, procedures, practice in IFRS and IASB updates το 2017, Συστήματα Διαχείρισης με βάση το πρότυπο ISO 9001 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το 2016, τέλος Internal Audit στο Ο.Ε.Ε το 2017.

Είναι κάτοχος πτυχίου πληροφορικής με εξειδίκευση στον προγραμματισμό, στην ανάλυση κώδικα και βάσεις δεδομένων, ενώ έχει επαγγελματική κατάρτιση σε Στατιστικές Μελέτες, και στην Εμπορική Αγγλική και Τραπεζική Ορολογία.

Ξένες γλώσσες με άριστη γνώση σε Αγγλικά, Ιταλικά και Ρωσικά (αρχικό στάδιο).

Εργάστηκε από το 1994 έως 2014 ως διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων σε εισαγωγικές-εξαγωγικές εταιρείες, στην εφημερίδα Ελεύθερη ώρα, σε εταιρείες με αναθέσεις διαγωνισμών δημοσίου καθώς και σε εκδοτικούς οίκους. Παράλληλα από το 1998 έως 2011 δραστηριοποιήθηκε ως οικονομικός σύμβουλος στον τομέα της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Εκπροσώπησε και αντιπροσώπευσε εταιρείες, σε Διεθνής Εκθέσεις, επίσης στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ εταιρειών (b to b), καθώς και επενδυτών του εξωτερικού, ανέλαβε την σύνταξη και κατάθεση οικονομικών μελετών για επενδυτικά έργα, την σύνταξη Memorandum of understanding for investment.

Συνετέλεσε στην υποστήριξη επενδυτικών project σε Βαλκάνια, Ινδία, Κίνα & Dubai, τηρούμενων των κανονισμών σε κάθε χώρα συνεργασίας σε εμπορικό, οικονομικό και νομικό πλαίσιο.

Ανέλαβε επιχειρηματικά & Αναπτυξιακά Επενδυτικά project για λογαριασμό των επιχειρήσεων στον ΕΟΜΜΕΧ, ΕΛΑΝΕΤ, ΥΠΑΝ κ.α με απόλυτη επιτυχία. Εξέδωσε πιστοποιήσεις για λογαριασμό ξένων επενδυτικών εταιρειών του σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον εξειδικεύτηκε στις κατοχυρώσεις εμπορικών σημάτων Εθνικού Ευρωπαϊκού και Διεθνούς εμβέλειας.

Επιπρόσθετα συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ο.Β.Ι για την εξασφάλιση και απόκτηση πιστοποιητικών προς κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και καινοτομίας.

Συνεργάσθηκε αρχικά με τον Οργανισμό προώθησης Εξαγωγέων και με τα επιμελητήρια των παραπάνω χωρών προκειμένου την ενημέρωση και την αποτύπωση του βιομηχανικού κλάδου και της οικονομίας αυτών και κατόπιν με την ELSTAT και την Στατιστική εταιρεία MARKIT ECONOMIC In UK αποστέλλοντας στατιστικές μελέτες του βιομηχανικού κλάδου στην Ελλάδα, για την αποτύπωση του δείκτη PMI.

Στατιστικές μελέτες της του βιομηχανικού κλάδου δημοσιεύτηκαν στις Εφημερίδες Ναυτεμπορική Ημερησία κ.α

Το 2015 ανέλαβε ως οικονομικός και φοροτεχνικός σύμβουλος επιχειρήσεων σε τεχνικές εταιρείες και εταιρεία ανακύκλωσης αστικών απορριμμάτων στον τομέα ανάθεσης έργων από ΟΤΑ και Δημοσίων έργων. Συνεργάσθηκε με στελέχη του υπουργείου περιβάλλοντος συντάσσοντας πρόταση σύμφωνη με κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την διευκόλυνση έκδοσης περιβαλλοντικής άδειας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την συνένωση της με την άδεια από υπουργείο ανάπτυξης (ΦΕΚ 3250/2017) σχετικά με εταιρείες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων, που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος από οικονομικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια με πιστοποίηση εργασιών. Αρθρογραφεί για λογαριασμό του Επαγγελματικού και Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ενώ είναι μέλος στην επιστημονικής ομάδας της εκπομπής Καλημέρα του ΣΚΑΙ του κ. Αυτιά.

Συμμετέχει ως μέλος στα εξής : ✓ Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελλάδας στο Δ.Σ τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. ✓ ΠΟΦΕΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών) ✓ ΣΟΕΛ (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) ✓ Μέσω Internet μέλος e-IFRS IASB Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα ICAEW Tax Faculty Newswire ✓ European Commission–Economic and Financial Affairs ✓ Euro bank Economic Analysis

Πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας & Γυναίκα με συμβουλευτική υποστήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας σε επίπεδο φορολογικής ασφαλιστικής και οικονομικής νομοθεσίας, καθώς και με ενεργή επικοινωνία άμεσα με φορείς του Δημοσίου, Υπουργεία και τις τράπεζες με στόχο την στήριξη των κοινωνικά ευπαθή ομάδων.

Μέλος στο Μητρώο πολιτευτών της Ν.Δ από το 2006, και ειδικότερα στον Τομέα Οικονομίας του κ. Σταϊκούρα, δραστηριοποιήθηκε στα κοινά την τελευταία 4ετια θέτοντας τον εαυτό της στην διάθεση της παράταξης ως πολιτευτής και συνέβαλε με τις δυνάμεις της στον Νότιο Τομέα υπό το πρίσμα της ανεύρεσης ψηφοφόρων που τελικά διοχετευτήκαν σε υποψήφιους βουλευτές του Νότιου Τομέα και όχι μόνο προκειμένου την νίκη της παράταξής μας.

 

Τσεσμελή Ειρήνη του Αθανασίου Θράκης 10 Άγιος Δημήτριος Αθηνά

Κιν. τηλ: 6976982983 Email: tsesmeliservises@gmail.com

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2023 monogoneikioikogenia.com. All Rights Reserved.
Web D.D. By 49studio.gr

Search